250 g volkorenmeel 500 ml halfvolle melk of sojadrink 2 eieren 3 appelssnufje kaneel 2 el olie om in te bakken
Rasp 2 appels of snijd ze fijn. Verwijder van de derde appel het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes. Meng het volkorenmeel met de halfvolle melk of sojadrink en de eieren in een kom. En roer de geraspte appels erdoor. Verhit met een beetje olie een koekenpan op middelhoog vuur. Giet wat beslag in de pan en leg daar schijfjes appel op. Bak 2 minuten tot de onderkant van de pannenkoek stevig is. Draai de pannenkoek dan om en bak nog een minuutje. Serveer de pannenkoekjes warm met een snufje kaneel erop.
- Voor volledig ontbijt: Iets te drinken erbij, zoals een glas water of kopje thee - Variatie: Ook lekker met (gebakken) ananas of vers fruit erop. Liever hartig? 30+ kaas of pindakaas kan natuurlijk ook! - Tip: Een ideaal recept voor als je wat meer tijd hebt in de ochtend. Heb je die niet, dan kan je de pannenkoeken ook al de avond ervoor maken en even opwarmen in de magnetron!