4 volkoren pitabroodjes 2 tenen knoflook ½ rode ui 2 el olijfolie 1 bosje koriander 1 tl komijnpoeder 1 blik tomatenblokjes 1 pot gegrilde paprika 1 rode peper (zaadjes verwijderd) 4 eieren peper
Snijd de knoflook fijn en snipper de rode ui. Zet een grote koekenpan op de kookplaat en fruit de knoflook en ui vijf minuten op lage stand in de olijfolie.
Pluk de blaadjes koriander van de stelen en snijd de stelen fijn. Voeg deze samen met de komijn toe aan de pan. Bak een halve minuut mee en giet de tomatenblokjes eroverheen. Snijd de paprika fijn en voeg ook toe aan de pan. Roer door en laat het geheel zeker 15 minuten stoven. Breng op smaak met zwarte peper.
Maak nu vier kuitjes in de pan en breek hier voorzichtig de eieren in. Laat een paar minuten rustig garen. Zet de kookplaat uit en laat de eitjes met deksel op de pan nog een paar minuten nagaren.
Rooster intussen de volkoren pitabroodjes en snijd de rode peper in kleine blokjes.
Verdeel de shakshuka over de borden en garneer met wat korianderblaadjes en naar smaak de fijngesneden rode peper. Serveer met de pitabroodjes.
Voor volledig ontbijt: glas water erbij - Tip: geen pita in huis? Een volkoren stokbroodje of volkorenboterham smaakt ook heerlijk bij de shakshuka. - Variaties: Naar eigen smaak te maken! Geen fan van koriander? Of liever champignons erin? Je kan alle kanten op met dit warme ontbijt!