Terug naar overzicht

Politici ontbijten met kinderen in Statenpassage Tweede Kamer

Politici ontbijten met kinderen in Statenpassage Tweede Kamer
02-11-2011

Den Haag, 2 november 2011 Vanochtend vond in de Statenpassage van de Tweede Kamer der Staten-Generaal in Den Haag het Binnenhofontbijt plaats. Dit gebeurde in het kader van Het Nationaal Schoolontbijt: de week waarin op 2.500 scholen zo'n half miljoen kinderen samen op school ontbijten. Tijdens het Binnenhofontbijt onderstreepten minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Kamervoorzitter Gerdi Verbeet en zo'n 30 leden van de Eerste en Tweede Kamer het belang van een goed ontbijt. Samen met twee Haagse basisschoolklassen en Right To Play ambassadeur Floris Jan Bovelander startten zij de dag met een goed ontbijt. Daarnaast gaven de kinderen en de politici hun mening over uiteenlopende stellingen over ontbijten, zoals 'Ik ontbijt het liefst in bed' en 'Ontbijt met vrienden is chill'.


Zowel Kamervoorzitter Verbeet als Minister Schippers gaven in hun ontbijttafelspeeches aan dat het essentieel is om de dag met een ontbijt te beginnen. "Kinderen moeten leren dat een goed ontbijt de beste manier is om de schooldag goed te beginnen", aldus Kamervoorzitter Verbeet. Minister Schippers voegt toe: "Ik roep dan ook alle ouders en kinderen op de dag te beginnen met een ontbijtje. Dat geeft energie om te spelen en te leren".

Vol enthousiasme gaven de kinderen uit groep 7 en 8 van basisschool De Startbaan en de parlementariërs met stemkastjes aan of ze het eens of oneens waren met de ontbijtstellingen die door Kamervoorzitter Verbeet geponeerd werden. Het ontbijtgedrag van de kinderen en de Kamerleden komt behoorlijk overeen. Opvallend is dat meer Kamerleden (52%) dan kinderen (30%) toegeven dat ze veel te veel beleg op hun brood doen als niemand er bij is. Verder zeggen bijna alle kinderen (97%) dat ze hun boterham altijd gewoon met hun handen eten, tegen slechts driekwart van de Kamerleden.

Ook Floris Jan Bovelander, Right To Play ambassadeur, at mee en gaf aan: "Het ontbijt geeft je wel 15% van de energie en voedingsstoffen die je dagelijks binnenkrijgt. Zeer belangrijk om goed te kunnen sporten en je concentratie te behouden". Zowel Right To Play als Bake for Life zijn als goede doelen aan Het Nationaal Schoolontbijt verbonden. Van de deelnemende scholen aan Het Nationaal Schoolontbijt wordt een symbolische bijdrage gevraagd van € 0,25 per ontbijtje. De opbrengst gaat naar beide organisaties.

Organisatie
Het Nationaal Schoolontbijt wordt georganiseerd door het Voorlichtingsbureau Brood.

--------------

 

Meer informatie voor de redactie:
Rechtenvrij beeldmateriaal is in hoge resolutie hier te downloaden:

- Foto 1: Politici ontbijten met kinderen in Statenpassage Tweede Kamer tijdens Binnenhofontbijt Het Nationaal Schoolontbijt

- Foto 2: Minister Schippers ontbijt met basisschoolkinderen in Statenpassage Tweede Kamer tijdens Binnenhofontbijt Het Nationaal Schoolontbijt

- Foto 3: Kinderen en politici discussiëren tijdens Binnenhofontbijt in het kader van Het Nationaal Schoolontbijt over ontbijtstellingen geleid door Kamervoorzitter Verbeet


Voor achtergrondinformatie kunt u contact opnemen met:
Team Nationaal Schoolontbijt - Frank Janssen 06 29 41 3303 of Margriet de Ruijter, 06 551 02 711, e-mail: pers@schoolontbijt.nl De langste schoolontbijttafel van Nederland

Vrijdagochtend 4 november

Tijdens de Jonge Gezinnen Beurs in de Utrechtse Jaarbeurs ontbijten moeders en kinderen samen aan de langste schoolontbijttafel van Nederland. Bij deze recordpoging neemt Johann Olav Koss, voormalig schaatskampioen en grondlegger van Right To Play, de donatie van Het Nationaal Schoolontbijt in ontvangst.

Ontbijtclinics door topsporters

Dinsdag 1 t/m vrijdag 4 november
In deze week ontbijten zo'n 500.000 kinderen samen op 2.500 basisscholen in het hele land. In de verschillende provincies bezoeken topsporters, ambassadeurs van Right To Play, een school om daar een actieve Ontbijtclinic te geven.

 

Contact Postbus 360 6700 AJ Wageningen 0317 - 47 12 22 info@schoolontbijt.nl
sitemap | disclaimer