Terug naar overzicht

Het Nationaal Schoolontbijt 2011 opent met winnares junior songfestival

Het Nationaal Schoolontbijt 2011 opent met winnares junior songfestival
28-10-2011

Rachel zingt speciaal ontbijtlied met bekende sporters en kinderen basisschool


Wanneer:  
maandag 31 oktober 2011, 8.30 - 9.30 uur
Waar:  
CORPUS, reis door de mens, Oegstgeest
Wat:  
- officiële opening Het Nationaal Schoolontbijt 2011
- bekendmaking resultaten ontbijtonderzoek onder moeders en huishoudens
- optreden Rachel, winnares Junior Songfestival 2011 met speciaal geschreven Ontbijtlied
Wie:
80 basisschoolkinderen, diverse topsporters (ambassadeurs Right To Play), Rachel (Winnares Junior Songfestival 2011)


Wageningen, 24 oktober 2011 - Op maandag 31 oktober start de 9e editie van Het Nationaal Schoolontbijt, de week waarin zo'n 500.000 kinderen op 2.500 basisscholen samen gaan ontbijten. De officiële opening vindt plaats in CORPUS, de reuzenmens pal naast de A4 bij Leiden, waar bezoekers door hun eigen lijf kunnen lopen. Hier zullen 80 schoolkinderen en verschillende topsporters samen aan lange tafels ontbijten. De sporters zijn allen ambassadeurs van Right To Play, één van de goede doelen van Het Nationaal Schoolontbijt.

Resultaten 2 nieuwe ontbijtonderzoeken
Bij de opening maakt de organisatie van Het Nationaal Schoolontbijt de resultaten bekend van 2 nieuwe ontbijtonderzoeken. Één onder 14.000 moeders van schoolgaande kinderen en één onder 1.000 huishoudens.

Ontbijtlied winnares Junior Songfestival
De 13-jarige Rachel, die deze maand het Junior Songfestival won, zingt aansluitend een speciaal ontbijtlied op de melodie van haar winnende nummer 'Ik Ben Een Teenager'. Zij doet dit samen met de aanwezige kinderen en Brody, het broodmannetje uit het logo van Het Nationaal Schoolontbijt. Hij speelt ook een rol in nieuw lesmateriaal voor alle basisscholen, zoals een voorleesboek en een interactieve speelfilm voor het Digibord.

Right to Play en Bake for Life
Tijdens de week van Het Nationaal School Ontbijt vinden er diverse activiteiten plaats om het belang van een goed ontbijt voor kinderen onder de aandacht te brengen. Elke school die deelneemt aan Het Nationaal Schoolontbijt doneert € 0,25 per kind; de opbrengst van Het Nationaal School Ontbijt gaat naar het goede doel: Right to Play en Bake for Life.

Aanmelding voor media
Graag nodigen we u uit om dit ontbijtevenement bij te wonen en samen met de kinderen de dag met
een gezond ontbijt te starten. Er ligt een perskit voor u klaar. U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met Magriet de Ruijter.

Voor meer informatie:
Team Nationaal Schoolontbijt
Margriet de Ruijter
06 551 02 711
pers@schoolontbijt.nl 


PERSAGENDA

Hieronder een overzicht van de overige activiteiten in de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Hierover ontvangt u later meer informatie.

Woensdagochtend 2 november
Binnenhofontbijt
Op woensdagochtend 2 november ontbijten Haagse schoolklassen samen met politici in de Statenpassage van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Kamervoorzitter Gerdi Verbeet zal daar een Kinderparlement leiden, waarbij kinderen en Kamerleden op stellingen over ontbijtgedrag kunnen reageren. Ook zal minister Schipper aanwezig zijn bij het Binnenhofontbijt.

Vrijdagochtend 4 november
De langste ontbijttafel van Nederland
Tijdens de Jonge Gezinnenbeurs in de Utrechtse Jaarbeurs ontbijten moeders en kinderen samen aan de langste ontbijttafel van Nederland. Bij deze recordpoging neemt Johann Olav Koss, voormalig schaatskampioen en grondlegger van Right To Play, de donatie van Het Nationaal Schoolontbijt in ontvangst.

Dinsdag 1 t/m vrijdag 4 november
Ontbijtclinics door topsporters
In deze week ontbijten zo'n 500.000 kinderen samen op 2.500 basisscholen in het hele land. In elke provincie bezoeken topsporters, ambassadeurs van Right To Play, een school om daar een actieve Ontbijtclinic te geven.

 

Contact Postbus 360 6700 AJ Wageningen 0317 - 47 12 22 info@schoolontbijt.nl
sitemap | disclaimer