Terug naar overzicht

Donatie aan goede doelen tijdens finale van ontbijtevenement op Jonge Gezinnen Beurs

Donatie aan goede doelen tijdens finale van ontbijtevenement op Jonge Gezinnen Beurs
04-11-2011

Wageningen, 4 november 2011 – De 9e editie van Het Nationaal Schoolontbijt is vandaag afgesloten op de Jonge Gezinnen Beurs in de Utrechtse Jaarbeurs. Daar ontbeten 150 moeders en kinderen aan een lange tafel, maakte de organisatie de donatie aan twee goede doelen bekend en streden de moeders met hun kroost tegen elkaar in een bakfietsenrace door de beurshal.


De activiteiten op de Jonge Gezinnen Beurs zijn het sluitstuk van de week waarin op 2.500 basisscholen zo'n 500.000 kinderen samen ontbeten. Tijdens het Binnenhofontbijt op woensdag ontbeten schoolkinderen samen met politici in het gebouw van de Tweede Kamer en op maandag vond de feestelijke aftrap plaats in museum CORPUS, waar de kersverse winnares van het Junior Songfestival een speciaal ontbijtlied zong. RTL8 deed tijdens Telekids dagelijks verslag van alle feestelijkheden. Omdat Het Nationaal Schoolontbijt het belang van ontbijten onder de aandacht van kinderen én ouders brengt, vond de afsluiting toepasselijk plaats op de Jonge Gezinnen Beurs.

Johann Olav Koss
De finale in de Utrechtse Jaarbeurs begon met een uitgebreid ontbijt voor kinderen van de plaatselijke Maliebaanschool en moeders aan een meterslange tafel. Daarna maakte de organisatie het donatiebedrag aan de twee goede doelen bekend. De stichtingen Right To Play en Bake for Life ontvingen een cheque met het totaalbedrag van € 108.000. Namens Right To Play nam Johann Olav Koss, oud-schaatskampioen en oprichter van de stichting, de donatie dankbaar aan.

Bakfietsenrace
Koss en beachvolleybalspeler Bram Ronnes, ambassadeur van Right To Play, gaven na het ontbijt het startsein voor de bakfietsenrace. Eerder deze week gaven andere topsporters, ook ambassadeurs van Right To Play, onder andere een warming up tijdens ontbijtclinics op basisscholen in verschillende provincies. In Utrecht konden de moeders en kinderen vervolgens hun ontbijtenergie kwijt in een spannende bakfietsenrace door de hele beurshal.


----------
Noot voor de redactie
Voor een foto klik hier.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Voorlichtingsbureau Brood
Myra Bikker
0317 47 12 22 / 06 11 387 548

Contact Postbus 360 6700 AJ Wageningen 0317 - 47 12 22 info@schoolontbijt.nl
sitemap | disclaimer