Terug naar overzicht

Volkorenbruschette met rauwe ham en meloen

2 personen
Voedingswaarde: 465 kcal p.p.
waardeer dit recept Waardering:

Ingrediënten

4 dikke sneden donker vloer volkorenbrood
1/4 meloen
2-3 eetlepels olijfolie extra vierge
4 eetlepels honing
8 plakjes rauwe ham
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels verse basilicum, in reepjes

Bereiding

Rooster de sneden brood in een grillpan of in de broodrooster mooi bruin. Schil intussen de meloen, verwijder de pitjes en snijd het stuk in 8 dunne plakken. Leg de geroosterde sneden brood op vier bordjes en sprenkel er wat olijfolie over. Strijk over elk sneetje een eetlepel honing uit. Vouw de plakjes rauwe ham losjes op en rangschik ze samen met de plakken meloen op de sneden brood. Maal er eventueel wat zwarte peper boven. Strooi de basilicumreepjes over de sneetjes.

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Voedingsw. p.p.

Totaal

Uit brood

Energie (kcal) 465 164
Eiwitten (gram) 18.6 7.6
Koolhydraten (gram) 57 28
Vetten (gram) 17.7 1.7
waarvan verzadigd 3.9 0.4
Voedingsvezel (gram) 4 3.5
Contact Postbus 360 6700 AJ Wageningen 0317 - 47 12 22 info@schoolontbijt.nl
sitemap | disclaimer