Terug naar overzicht

Croissant met verse abrikoos en banaan

1 persoon
Voedingswaarde: 434 kcal p.p.
waardeer dit recept Waardering:

Ingrediënten

1 croissantje
1 eetlepel hazelnoten
½ eetlepel gemberjam of (citroen)marmelade
½ eetlepel fijngehakte verse munt
25 g verse roomkaas
2 verse abrikozen of pruimen
½ banaan

Bereiding

Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan. Laat ze in een kommetje afkoelen. Roer de jam, munt en verse roomkaas door de hazelnoten en laat deze spread liefst een half uurtje staan. Was de abrikozen of pruimen, halveer ze en verwijder de pit. Snijd de banaan in plakjes. Snijd het croissantje open en bestrijk de onderkant royaal met de hazelnootspread. Leg de abrikozen en plakjes banaan er om en om dakpansgewijs op. Leg de bovenste helft van het croissantje erop.

Bereidingstijd: ca. 8 minuten

Voedingsw. p.p.

Totaal

Uit brood

Energie (kcal) 434 155
Eiwitten (gram) 9 4
Koolhydraten (gram) 39 17
Vetten (gram) 27 8
waarvan verzadigd 10 4
Voedingsvezel (gram) 5 1
Contact Postbus 360 6700 AJ Wageningen 0317 - 47 12 22 info@schoolontbijt.nl
sitemap | disclaimer