Terug naar overzicht

Broodbakjes met roerei en garnalen

4 personen
Voedingswaarde: 289 kcal p.p.
waardeer dit recept Waardering:

Ingrediënten

4 sneetjes maïsbrood, zonder korst
40 g vloeibare margarine
6 eieren
2-3 eetlepels room of melk
versgemalen peper
1 bosuitje, in smalle ringetjes
100 g (Hollandse) garnalen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol de sneetjes brood iets uit, bestrijk ze aan beide kanten dun met vloeibare margarine en duw elk sneetje in de holte van een muffinvorm (doorsnede 5-6 cm) tot een bakje. Bak de broodbakjes in de oven in 10 minuten knapperig bruin. Klop de eieren los met room, zout en peper. Verhit de rest van de vloeibare margarine in een pan met een dikke bodem en laat het eimengsel al roerende stollen. Neem als het ei rul wordt, maar nog wel glanst de pan van het vuur en roer driekwart van de bosui en garnalen erdoor. Wip de broodbakjes uit de muffinvorm en zet ze op bordjes. Schep het roerei erin. Garneer met de rest van de uiringetjes en garnalen.

Bereidingstijd: 15 minuten

Voedingsw. p.p.

Totaal

Uit brood

Energie (kcal) 289 79
Eiwitten (gram) 18.3 3.3
Koolhydraten (gram) 14 13
Vetten (gram) 18.1 1.1
waarvan verzadigd 5.2 0.2
Voedingsvezel (gram) 1.6 1.4
Contact Postbus 360 6700 AJ Wageningen 0317 - 47 12 22 info@schoolontbijt.nl
sitemap | disclaimer